יום ראשון, 20 ביולי 2014

פטריות ברגליים/ציפורניים



פטרייה באופן כללי היא אחד הזיהומים העקשנים ביותר, כשזה מגיע לציפורניים ורגליים מתקבל הרושם שכמעט בלתי אפשרי להיפטר ממנה. ניסיתם את כל המשחות, עברתם לכדורים לעיתים זה עזר ולעיתים לא ובכל מקרה זה תמיד חזר. כאשר  מדובר בפטרייה בציפורן, עקירת או המסת הציפורן לא פותרת את הבעיה כי החדשה שגדלה תהיה נגועה.
 
התופעה מאוד נפוצה והנטייה שלה להופיע עולה עם הגיל. למעלה מ 40% מהאוכלוסייה סובלים מפטרייה ברגליים ובציפורניים ושכיחות זו ממשיכה לעלות בהתמדה.

הסימפטומים העיקריים של פטרייה בין האצבעות ברגל הם גרד, אדמומיות, כאב ועקצוץ כשמגרדים, התבקעות והתקלפות של העור בין האצבעות, מצב דלקתי במקום, ריח חריף ועוד.
 
לפטרייה בציפורניים רוב האנשים מתייחסים כעל בעיה קוסמטית ותו לא, אבל אם מזניחים ולא מטפלים יכולים להיות לה סיבוכים. הזיהום הפטרייתי עצמו אינו מסוכן, אך פטרייה לא מטופלת בציפורניים יכולה להדביק את העור מסביב ולגרום לסדקים שהם מצע לחיידקים ולהתפתחות של זיהום חיידקי כואב מאוד. סיבוך נוסף הוא כאשר הפטרייה משתלטת על כל הציפורן והיא נושרת ומשאירה את האזור רגיש וחסר הגנה ואז גם פעולה פשוטה כמו נעילת נעליים הופכת להיות דבר כואב. כאשר הציפורן החדשה גדלה היא עלולה לגדול מעוותת. מבחינה החברתית קיימות שתי בעיות עיקריות, האחת היא הבושה בלחלוץ נעליים מפאת הריח כשמדובר בפטרייה ברגליים או מפאת מראה לא אסטטי כשמדובר בפטריית ציפורניים והשנייה היא בעיית ההדבקה.

עד היום איני מבינה איך רמת המודעות לגבי הנושא כל כך נמוכה. אני מתאמנת במכון כושר על בסיס יומיומי, ואין יום אחד שאיני מגיעה למלתחות ורואה בנות מסתובבות עם רגליים יחפות. הרי אחד המקומות היותר שכיחים "לתפוס" את הפטרייה היא בדיוק במלתחות של המכון או הבריכה, בסאונות וגם הצבא נחשב לאחד המקומות הפופולריים לכך. אין דבר שיותר אהוב על הפטרייה מאשר רצפה רטובה במקלחות ובחדרי הלבשה ציבוריים, לחות וחום הם מצע נפלא עבורה.
מאותה סיבה, אחד הגורמים העיקריים לפטרייה ברגליים, הוא ניגוב לא מספק בין האצבעות אחרי המקלחת.

ניתן לומר שגם שימוש ממושך באנטיביוטיקה עשוי להוביל לפטרייה (כל פטרייה).
 
הטיפול הקונבנציונלי במצבים כרונים עושה שימוש בתרופות עם סיכון גבוה לפגיעה בתפקודי הכבד וגרימת בעיות במערכת העיכול. והפסקת הטיפול בדרך כלל גוררת בעקבותיה חזרה של הבעיה.

פטרת, פטרת ציפורניים, פטרת צפורניים , פטרת ציפורניים טיפול בבית

אז מה עושים? קודם כל מונעים:
·         מומלץ במקלחת לסבן ביסודיות גם בין אצבעות הרגליים. עדיף להשתמש בסבון ללא סבון (אל סבון) ולאחר מכן לשטוף היטב במים קרים ולוודא ניגוב וייבוש טוב.
·         לשמור על הרגליים יבשות.
·         לשמור על ציפורניים גזוזות ויבשות.
·          להעדיף גרבי כותנה נקיות הסופגות היטב את הזיעה.
·         מומלץ לפזר טלק בתוך הנעליים לפני כל נעילה
·         מומלץ לנעול נעליים משולבות עם בד המאפשר לזיעת הרגל להתנדף.
·          להסתובב במקומות ציבוריים כגון בריכה ומקלחות עם כפכפים.
·         להקפיד לאוורר את הרגליים, להימנע מלישון עם גרביים, להימנע מנעילה של נעל סגורה לאורך זמן בייחוד בקיץ.
·          במריחת קרם לחות, יש לוודא שמספיגים אותו היטב בין האצבעות ולא להשאיר אזורים לחים.
המלצות כלליות לטיפול
(אין השיטות המובאות כאן מתאימות לכל אחד. על מנת להתאים טיפול ספציפי ואישי גשו לנטורופת מוסמך)
·         חייבים להתמיד כדי לקבל תוצאות טובות, לעיתים זה עלול להמשך חודשים.
·         הטיפול הוא גם חיצוני וגם פנימי וכרוך בשינויים תזונתיים למשך שלושה חודשים לפחות. מחקרים של רופאי עור בגרמניה גילו שמאכלים מסוימים המכילים סוכרים ופחמימות פשוטות ומעובדות, תבלינים וחמוצים גורמים להיווצרות חלבון בשם קרטין הנמצא על העור ועל הציפורניים אשר מזין את הפטריות.
·         מומלץ להרבות בשתיית מים ולאכול הרבה ירקות.
·         בפטרת ציפורניים כדי שהטיפול החיצוני יהיה יעיל צריך להגיע לאזור שמתחת לציפורן. ניתן לגזור אותה עמוק עד כמה שאפשר ולטפטף תערובת מהשמנים האתרים הבאים: שמן עץ התה, מור, זעתר, אורגנו ולבנדר. (שמנים אתרים הם עוצמתיים בהשפעתם ולכן חשוב לגשת לאיש מקצוע שיתאים את המינונים וידלל אותם).
שמן הזעתר מכיל שמן אתרי בעל חומרים פעילים הנקראים תימול וקרווקרול אשר להם השפעה נוגדת פטריות חזקה. גם שמן עץ התה ידוע בתכונות האנטי פטרייתיות העוצמתיות שלו.
·         להשרות את הרגליים במי מלח חמים.
·         להשרות את הציפורן או הרגל במים עם GSE (תמצית זרעי אשכוליות) - לחצו כאן לקריאה
·         להשרות את הרגליים במים עם כף חומץ.
·         לשים אבקת סודה לשתיה בתוך הגרביים כמו טלק או לחילופין אבקת חימר ירוק עם שמן עץ התה.
·         מריחת ג'ל אלוורה טבעי על אזור הפטרייה
·         צמחי מרפא אפשריים לשימוש הם כורכום (בשימוש פנימי), ויטניה (בעלים לשימוש חיצוני בלבד), אזוב מצוי, אמיתה קיצית ועוד.
חשוב מאוד:
במקרים רבים נוכחות של פטרייה ברגליים והציפורניים מעידה על בעיה מערכתית עמוקה יותר וצריך לבדוק אם  הפטרייה היא רק ברגליים. טיפול נכון ואפקטיבי אינו מסתכם בטיפול חיצוני לדיכוי והעלמת הפטרייה, יש לשלב טיפול פנימי הכולל ניקוי הגוף מרעלים והכוונה לשינוי בהרגלי האכילה, תחזוקה נכונה, חיזוק מערכת החיסון, בדיקת מצב מערכת העיכול, התאמת צמחי מרפא ועוד.

מקור: http://www.ayahod.com/?page=Data/Ezra_reeshona/Pitria_raglaaim.htm

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה